Khao Sok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van tijno - WaarBenJij.nu Khao Sok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van tijno - WaarBenJij.nu

Khao Sok

Door: ik

Blijf op de hoogte en volg

23 Februari 2014 | Thailand, Bangkok

Jajajaja jullie raken zo vast in paniek he. Waar blijft de vakantiepraat nou???
Sjongejongejonge wel weer een paar dagen rust voor jullie zou ik zeggen.
En de Olympische spelen?????? We zijn in het medalieklassement boven Duitsland geeindigd heb ik uit wel heel betrouwbare bronnen vernomen (waarvoor dank aan de bron).

En wij?? T was even stil vanuit Azie. Was er dan helemaal niks te melmelden??
Ga er gewoon van stotteren. Ja tuirlijk was er van alles te melden maar de internet verbindingen waren nou eenmaal niet helemaal je van het he.

Laat me eens denken waar waren we gebleven??? Oh ja het mooie Sukhothai verlaten.
Daar een perfecte bus genomen naar de stad der Engelen,maar engelen bestaan niet.......
Het blijft onrustig in Bangkok, ik weet niet wat er over op het nieuws komt in Europa maar regelmatig bommetjes en knokpartijen enzo.
Niet echt dat je denkt kom im ga eens lekker de stad in.
Gelukkig hadden we een super de luxe hotel met zwembad dusssss lekker gerelaxed aan het bad.
Donderdag op het vliegtuig gestapt en naar Suratani gevlogen. Daar aangekomen naar het hotel laten brengen (kleine twee uur verder) en aangekomen in Khao Sok.
Khao sok is een oud nationaal park en men denkt te weten dat het een our jungle is en dus ouder dan bijv het tropische regenwoud in Zuid Amerika maar t blijft gokken he.

En tegekke maar eenvoudige "bungalow". Een fijn detail is als je staat te douchen kijk je zo recht tegen de kliff aan de overkant. Als de poepdoos andersom stond had je hetzelfse uitzicht maar niet dus.
Gelijk bij aankomst besproken voor wat excursies.
Tsja en aangezien er erg weinig is dus na het eten nog wt lezen en dan maar vroeg naar bed.

Fijn het "platte" land maar waarom die k#t haan al zo vroeg moet zeggen dat de nieuwe dag eraankomt blijft mij een raadsel.
Maargoed lekker vtoeg op en na het ontbint op pad. Vandasg een jungle tocht.
Met gids lekker door het bos wandelen.
De man spreekt lekker engels en kan ons een hoop vertellen over de omgeving. Ook ziet hij allerlij kleine hagedissen spinnen en ander onderkruipsel.
Maar door de (handicap) van Marianne kunnen we niet helemaal off the road gaan. Geeft niks want alles bij elkaar toch lekker een uur of 6 door het bos geklauterd en ook op het eind nog aapies gezien!!!
Dit word vast nog een keer vervolgd maar dan voor een dag of 3.
Thuis aangekomen was er weer een heeeeeerlijke pils en dat hadden we zekert verdiend.
sAvonds had oma weer heerlijk in de potten geroerd en was dus weer smullennnn.

De volgende dag was er weer vol program.
s Morgens na het ontbijt weer op pad. Eerst naar de hotspring. Is ischien vreemd in de warmte maar zeker niet minder lekker hahahaha. Zalig relaxed in de warmwaterbronnen.
Vervolgrns,na zo n 30 minuten vertraging bij de afhaal, weer verder en wel om olifant te rijden.
Oeps best druk. Net de Maandag spits op de A16 maar dan anders. Een lange colone dikhuiden met daarop toeristen.
Niet echt super luek maar goed een mens wil wel eens wat he.
Na een kleine pauze bij een giga (maarnietheus) waterval weer aangekomen bij de "hut".
Oma was alweer wakker en kon gelijk aan de slag en wel 2 maal gebakken reist grasg.
Lekker hoor en ook nog wat papayasalade erbij en t was weer feest.

Voor de middag was er een kano tocht geplaned.
Lekker in de kano zitten en jawel gewoon rondgepeddeld worden. Tegek.
Prachtige omgeving met geweldige vieuws. Ook nog zowasr twwe slangen en twe grote kikkers gezien. Zal het een prinses worden als ik ze kus????
Nee de kano tocht was echt tegek super gewoon.
Vervolgens weer naar de "hut' vooor alweer het lastste maaltje.

Jaja de tijd vliegt en we komen langzaam aa het eind van de trip.
Vandaag (zondag) weer met de bus verder op pad en wel naar Khao Lak. Daar zullen we weer worden herenigd met jawel de : zee!!!!
Weer een fijn reisje.
We hebben een tegekke vila met rieten dak.
Nou en dasr zit ik dus dit fijne verslag te typen onder het genot van een Sang Son met cola.
Hier blijven we weer 4 dagen.

Nou t was een hele lees maar het einde komt eraan. De zon gaat ondertussen weer onder en dit verhaaltje is klaar.
Fijne dag allemaal en tot de volgende keer maar weer.
Dikke kus en hoi hoi

• 23 Februari 2014 - 14:22

Annemie:

Hè gelukkig weer een reisverslag goed hoor Martijn !
    Wat zijn jullie ondernemend geweldig en wat zien jullie veel!!!

Ik vind het het fantastisch dat Marianne 6 uur wandelen en klimmen vol houdt.
    Petje af hoor.
    Dus even 4 dagen rust komt jullie wel toe!
    Geniet daar maar van .
    Groet Annemie

• 23 Februari 2014 - 18:17

Jan En Trudy Terpstra:

hoi tijno en marianne,

nou het klinkt allemaal weer heerlijk hoor heb ook al weer zin om ergens heen te gaan waha, maar wat hebben jullie een druk en leuk progamma steeds vind het ondernemen ook altijd zo leuk! SUPERRRRR
    Ook de aapjes en 6 uren wandelen in het bos en dan voor marianne nou daar neem ik toch ff mijn petje voor af hoor proficiat marianne! Het is toch allemaal niet niks in die warmte, alleen de spinnen vind ik niet zo leuk dat is voor mij netzo als de kakkerlak jakkie! Maar genieten jullie maar weer heerlijk en dan geniet ik weer hier achter mijn laptoppie van het zo heerlijke verhaal! en je zal vast toch wel een keer wakker gekust worden hoor tijno want je bent er nu zelf bij geweest en het gezien,dus het kan niet missen enne het word ook wel een keer tijd waha !
    Ook de olifanten trip gedaan,heel apart maar zou het zelf niet meer doen wegens mijn rug,hadden jullie daar geen last van???

Prachtige fotoos gezien van je lieve moedertje vandaag en ziet er super romantisch uit, jullie liggen waarschijnlijk al heerlijk te pitten dus morgen een leuk verhaaltje van mij dikke kus en tot gauw horens weer !

• 23 Februari 2014 - 19:06

Els Van Meerten:

Begon me al zorgen te maken,zolamg niets gehoord.Time to come home.Wij hebben het op onze nieuwe stek reuze naar ons zin.Rust nog lekker even uit en dan gauw naar Spanje,Het bier staat koud,het is maar dat je het weet.Kus,Els

• 23 Februari 2014 - 19:52

Piet En Agnes:

Hallo lieve Marian en Martijn.
    Geweldig hoor zoveel als jullie zien, en wij zo ook een beetje, dit gaan we nooit zelf meemaken. Eigen keus hoor!!!!!!!!
    Maar door de reisverslagen hebben we een goed beeld wat jullie allemaal meemaken. Het is leuk om te lezen.
    De foto.s mooi en de persoonlijke ap jes waardevol.
    Geniet nog even door en ga over een paar weken in Bangkok niet de drukte opzoeken hoor, we willen wel heel graag gewoon weer in Albir zien. Liefs van Piet en Agnes en een dikke kus voor allebei.

• 27 Februari 2014 - 23:27

Rinus:

Even dacht ik dat Bangkok de eindbestemming zou zijn, maar nee hoor, het nationale park Kho Sol werd bezocht en naar ik heb vernomen is dat wel even iets groter dan de Hoge Veluwe. Volgens mijn bronnen 739 vierkante kilometer en daar kan je dus aardige wandelingen in maken wat al snel een jungle safari genoemd wordt; wellicht gaan jullie ook nog het Cheow Larn meer bezoeken en dan zal er wel geen ruimte zijn voor Wifi om berichten te verzenden. Wel heb je kans een neushoornvogel te spotten en in ieder geval hebben jullie al kennisgemaakt met de languren die te herkennen zijn aan hun lange staart.
    Wij zullen waarschijnlijk moeten wachten tot jullie in Khao Lak zijn aangeland om weer iets te vernemen en ik ben benieuwd of de sporen van de tsunami van 2004 helemaal zijn uitgewist op een herdenkingsmonument na zo mag ik hopen, dat wordt dus lekker zwemmen in de Andaman zee en dan kan je altijd nog als laatste uitstapje het estuarium van Khlong Thap Liang met mangrove bossen bezoeken, waar krabetende makaken te bewonderen zijn en je natuurlijk ook zelf te goed kunt doen aan de zeevruchten, want naar ik heb begrepen komt ook aan jullie reis binnenkort een einde, maar verzuim niet ons ook van de laatste wetenswaardigheden op de hoogte te houden.
    Tot de volgende mail zal ik maar zeggen.
    Groeten :rinus

N.B. Alle lof voor Marianne die zich heeft ontpopt als een echte loopkever, petje af!!