Update 3
22 Maart 2020 | Nederland, Papendrecht
En hup daar komt dan weer even een update. Pfffffff hoeveel komen er dan nog he???
Nou eeehhh waar moet ik beginnen. Nou bij het begin dan maar.
Rome, daar zijn we dus goed aangekomen. Maar wel eng moet ik zeggen. Eerst door de douane. Zo dat gaat al lastig. Papier invullen dat we weten dat we in een corona land zijn. Maar met een bepaald aantal mensen tegelijk door de deur. Dan weer een formulier invullen dat je weer weg gaat. Voor Caterina was het lastig want die is Italians staatsburger. Maar ook dat ging allemaal vlot.
We hadden een opeen volgende vlucht naar Alicante geboekt. We betaalde 25 euro extra om al automatisch in te chekken. Daarmee wilden we dan berijken dat we het land niet officieel in zouden gaan maar transit blijven.
Natuurlijk ging dat niet door dus op naar de inchek balie. Het mooie was dat we alle instap kaarten tot aan Alicante kregen dusssssss toppie.
Het vliegveld in Rome was een spookvliegveld. Alle winkwls dicht. Alle eet en drinktentjes dicht. Ook zikn er bijna geen mensen. Vanaf Rome gaan we naar Dusseldorf. Met een man of 10 in een vliegtuig. Een beetje spooky. Als de situatie anders was zou je denken we gaan met een prive jet hahaha.
In Dusseldorf aangekomen( om 22uur) naar de douane. Hmmmm moeilijk. Er mogen alleen maar Duits staatsburgers binnenkomen. En dat zijn we niet. Maar we hebben een vlucht naar Zurich. Jaaaaaaaaaaaa maar die gaat vandaag niet. Nee dat klopt die gaat pas morgenochtend om 10 uur. Maar wat diet u dan nu hier?????? Nou we komen net aan duüuh.
Nou op goed vertrouwen michten we binnen.
Maar niet naar de transit maar gewoon naar de vertrekhal. Pffffff de hele nacht op een stoeltje hangen. Oke wat moet dat moet.
Er kwam bij mij wel een angst binnen, wat als Caterina Spanje niet in mag??? Wat dan?????
Dus een lange angstige nacht.
Eindelijk was het tijd om in te stappen. Dit was een mooi vliegtuig. Dus op weg. Maar het duurde en duurde en duurde. Er was iets met de vrachtpapieren niet inorde.
Lichte paniek want we hebben maar zon 45 min om in Zurich over te stappen. Gelukig kwam het personeel vertellen dat we ons geen zorgen moesten maken want ook hun moesten ook naar Alicanten. Ooooh dus geen stress.
Ook in Zurich weer door de douane. Dat duurde even, maar dan als een speer naar gate A62 en opstappen naar Alicante.
Maar bij gate alles dicht?!?!?!?!?! Wat is dat nou??? Ze hadden echt gate A62 gezegd. Klopt maar het vliegtuig was al weg. Gemisd. Maar ze wisten dat we kwamen. Wat nu??? Nou op naar de balie en daar regelen ze dat wel. Ja maar vandaag feen vlucht meer naar Alicanten. Nou en dan ???? Hotel??? Ja tuurlijk doen we dat want u hoeft niet oo de luchthaven te wachten. Dat mag ook niet want u blijft dan transit en dat gaat s nachts dicht op het moment. Oh maaar eeehh de grenzen zijn dicht dus u mag het land niet in. Oke en dan nu???? Nou ik heb een vlucht over 2 uur naar Amsterdam. Wat moetten we daar nou???.?? We moetten naar Spanje. Maar ja Nederland heeft zijn grenzen nog open voor alle Europeanen. Nou oke dan dat maar. We kregen een papiertje mee en daarmee konden we de boardingskaarten krijgen. Oke, ik heb het nog maar eens 3 keer fevraagd want we willen deze vlucht niet weer missen. Oke kaartje ophalen dan maar.
Hmmm 2 Nederlandse paspoorten en 1 Italiaans. Moesten ze even over bellen natuurlijk. Nou ik had al gecheked dat Nederland Eu bewoners niet weigert dus dat moet goed gaan. We vlogen met KLM. Een tegekke vlucht. Mooi uitzicht over Nederland. Leuk om het weer eens na 9 jaar te zien.
En daar waren we dan op een redelijk druk Schiphol.
Spannend of we hier binnen mogen??? Nou niks geen douane. Gewoon doorlopen en naar buiten.
En daar staan we dan in Nederland. Pffffff wat een jezus reis. Donderdagmorgen om 8 uur (Nederlandse tijd)vertrokken en dan Zaterdagmiddag rond 16.30uur in Nederland. Wat een reis. Maar gelukig zijn we met zn 3 samen.
Herman( de broer van mn moeder) komt ons halen.
Iķ kan me niet heugen dat ik zo blij ben geweesd om in Nederland te zijn.
En ja daar zijn we dan. Na een reis van hier naar daar in Nederland aangekomen. Top dat we opgevangen worden door Herman en Christine. In de auto al lekkernijen zoals Deense kofdiebroodjes worstebroodjes snoeptomaatjes. Jongens tis nu al een feestje.
Heerlijk even rust. s Avonds lekker een soepie en brood en een roseetje. Maar dan om 20 uur zit Herman wat tevertellen en tsja waar gaat dat over???? Geen idee.
Het wordt tijd om te gaan slapen.
Het was een lange reis met een hoop spanning.
Heerlijk om hier evwn tijdelijk bij Herman en Christine opvang te vinden waar ik/ ze onwijs danbaar voor zijn.
Nou mensen dat was hetweer even, maar ik denk dat er nog wel wat Tijno s bij komen.
Maar voor nu is het genoeg.
Ga nog even gezellig een wijntje drinken hier.
Dikke kus en tot....